Website loads slow - by a4ashan - on WordPress WooCommerce support

This topic has 11 replies, 2 voices, and was last updated 2 years, 3 months ago ago by Olga Barlow

  • Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 15, 2021 at 12:48

    Website loads slow. GTmetrix rating is F.

    all the images are optimized. Minified Css, etc. using WP rocket, registered in Sucuri CDN.

    Please look in to this.

    10 Answers
    Avatar: Olga Barlow
    Olga Barlow
    Support staff
    November 15, 2021 at 14:50

    Hello,

    Your page size is big https://prnt.sc/1zoazom and almost all are images. Enable Lazy loading option for the images and also for product elements on the home page to reduce the size loading time. Also, provide us with WP Dashboard access to check the other settings you use.

    Regards

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 15, 2021 at 14:53

    I’m using smush and I have smushed all the images. Please find my credentials in Private contect area.

    Please contact administrator
    for this information.
    Avatar: Olga Barlow
    Olga Barlow
    Support staff
    November 17, 2021 at 16:18

    Hello,

    1) Images is one of the main reason of the speed issue. If you check the GTMetrix test you’ll see the notification about that https://prnt.sc/1zwtm6c For example why do you use such a huge image for the product and in png format? Why don’t you use jpeg? Jpeg image could be 248.2 KB instead of 4 MB of png image https://prnt.sc/1zwty5i So, check and optimize all the images you have. https://tinypng.com/ optimize images much better. Try and check by yourself.

    2) Plugins. Why do you keep enabled plugins that you don’t use? For example, Smart Product Viewer, Elementor Header & Footer Builder etc. Check the list of plugins you have and keep enabled only plugins that you really use. Because every additional plugin calls scripts and styles that slow down a page.

    3) I replaced one big image, enabled some optimization settings in theme options, enabled Lazy loading for product elements https://prnt.sc/1zwvk90 and check results before
    https://gtmetrix.com/reports/taara.ae/A5iJnxLT/
    and after
    https://gtmetrix.com/reports/taara.ae/ZZ5t7YG6/

    Clear the CDN cache to fix the missing fonts error https://prnt.sc/1zwxl7e

    Regards

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 18, 2021 at 11:13

    Thank u for ur support.Since you have done the changes I’m facing an issue. Grid view in mobile is aligned to left. I tried to fix but cannot do it. Please rectify this.

    https://www.linkpicture.com/q/Screenshot_2021-11-18-14-08-56-69.png

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 18, 2021 at 12:12

    Please treat this as urgent. Highly appreciate a quick fix.

    Avatar: Olga Barlow
    Olga Barlow
    Support staff
    November 18, 2021 at 20:01

    Hello,

    Take our apologies for the delay. We have a lot of requests these days.
    I checked the mobile version and don’t see problem https://prnt.sc/200vnaa
    What mobile device and browser do you use?

    Regards

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 19, 2021 at 06:32

    Please try from a real mobile. I’m trying with iphone and android both. ANd also web is also same now. try browing a=the site in incognito tab. kindly look in to this ASAP.

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 19, 2021 at 06:57

    Site loads ok when I log in using wp dashboard as a logged in user.
    https://snipboard.io/q4TPz6.jpg

    but it not ok when i browser from incognito and other computers.
    https://snipboard.io/ZF4hdA.jpg

    Kindly attend this ASAP. this is very critical. As my promotion campagins are already running, I’m expecting traffic today.

    Avatar: a4ashan
    a4ashan
    Participant
    November 19, 2021 at 07:12

    Hi Olga, Lazy load was the reason for this. I turned off lazy load for the product grids and its fine. kindly have it fixed as lazy load is a must to have.

    Avatar: Olga Barlow
    Olga Barlow
    Support staff
    November 22, 2021 at 11:31

    Hello,

    We did not have the mentioned issue even if the Lazy loading option was enabled. That’s very strange. Provide us with correct WP Dashboard access because the previous one does not work.

    Regards

  • Viewing 11 results - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.Log in/Sign up

We're using our own and third-party cookies to improve your experience and our website. Keep on browsing to accept our cookie policy.