Image cropping issue since last update, have current version

This topic has 14 replies, 4 voices, and was last updated 1 years, 6 months ago ago by Tony Rodriguez

  • Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    August 29, 2022 at 00:23

    Hi there we have been getting a similar issue to some of the other people on here with our woocommerce shop thumbnails not aligned and cropped correctly. I see that it was a known issue and was fixed with the latest update but for us it’s still there, hoping you guys can have a look for us as our client is currently showcasing her site to customers on a promotion and the image issue does not look good. thanks

    Please, contact administrator
    for this information.
    13 Answers
    Avatar: Awais Ahmed
    Awais Ahmed
    Participant
    August 29, 2022 at 05:23

    Hello, @cabwebdesign,

    Please try to disable all the third-party plugins (including cache plugins), that does not come bundled with XStore https://xstore.helpscoutdocs.com/article/36-included-plugins , clear the cache of the browser, and check then. Maybe one of the additional plugins is the reason for the problem.

    And if the issue will still persist then please remain all the third-party plugins deactivated on your site and provide me the permission to debug your site which includes deactivating all the third-party plugins and on-site Customization as well so that I will check and assist you accordingly.

    I also need your site WP Admin Login Credentials as well as listed in the below-listed format in the private content area of this topic.

    WP Admin URL:
    WP Admin Username:
    WP Admin Password:

    Note: Please take the complete backup of your site first.

    Regards 8Themes Team.

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 11, 2022 at 21:45

    Hey guys

    Thanks for the reply and sorry for the delay. We have had major problems with the website as it was mistakenly built on WordPress.com and not .org

    We are actually in the process of testing a copy on .org using our siteground test domain.

    We have decided to use this to also test for the image issue as we can’t just leave the live site with deactivated plugins so we can test as much as we like with the test site

    Kind regards

    Craig

    Please contact administrator
    for this information.
    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 11, 2022 at 22:28

    Ok good news managed to fix the settings issue by importing the Xstore import and export file

    It looks like the image cropping issue has also been fixed, not sure how and will do a full run through today to make sure everything is ok

    thanks

    Craig

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 12, 2022 at 04:58

    The only issue I can see now is that some of the product images are missing on some of the products, any idea how to fix this? Thanks

    Avatar: Awais Ahmed
    Awais Ahmed
    Participant
    September 12, 2022 at 05:39

    Hello, @cabwebdesign,

    I have disabled the option “Lazy Load” from the XSTORE >> Theme Settings >> Speed Optimization and your issue is resolved. I have made a video for you, please watch it complete for a better reference to understand: https://streamable.com/6w61kb then check back to your site after clearing the browser cache.

    Regards 8Themes Team.

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 13, 2022 at 12:57

    Hey there Awais

    Thanks so much for that, looks like thats fixed the issue 🙂

    Avatar: Rose Tyler
    Rose Tyler
    Support staff
    September 13, 2022 at 14:21

    Hello, @Cabwebdesign,

    Is there anything else we can help you with?

    Regards

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 19, 2022 at 22:04

    Hey guys i just disabled the lazy loading on our live site as you did on the test site . it seems to have worked for some images not not for others, you can see on the video here –

    First image on hover now shows the 2nd image zoomed which is great but then the next one shows the 2nd image unzoomed

    sure it’s an easy fix but im stumped, lol

    Thanks

    Please contact administrator
    for this information.
    Avatar: Tony Rodriguez
    Tony Rodriguez
    Support staff
    September 20, 2022 at 06:50

    Hello, @Cabwebdesign,

    Actually, the images are not zoomed it just shows the second image on hover nothing else. The images you are using for the products are not the same size you used different size images for products and by default, WooCommerce compress the image sizes so that’s why the images look cropped or zoomed on hover. Like this I show you in the video: https://streamable.com/huqv6b If you open the hover image on a new tab of the browser you will see the image then you will understand that the image is not zoomed it just shows the next image of the product you added. To set the images to appear complete without cropping kindly use the same size images on all the products for a good user experience.

    Regards 8Themes Team.

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 20, 2022 at 20:31

    Thanks for the reply, so what was happening before was the second image on some of the products is wider to accommodate more products (larger gift basket) this was set up to be zoomed on hover of the thumbnail so the sides were cut off, meaning hover between image 1 and images 2 thumbnail had no aspect ratio change. some of them are working correctly – good example is this one this one https://creativegiftbaskets.co.nz/product/a-man-of-style/

    This one is working correctly the 2nd image is cropped for the thumbnail but when you click on the product we get the actual uncropped image – see video – https://www.loom.com/share/2f157c89e7ee4fd7b28feb5e9ea6aece

    Some are fine but others are not, they were all working correctly before not sure if it was an update that caused this or not but i did see there were a few other people having the same issue on the support thread

    Thanks

    Craig

    Avatar: Tony Rodriguez
    Tony Rodriguez
    Support staff
    September 21, 2022 at 06:44

    Hello, @Cabwebdesign,

    Thanks for the video, I understood what you are trying to say. The thing is, as you know product image on the single product page has a different size and then the product image on the product archive page has a different size so you cannot compare both images with each other. I don’t know after the update what changes you have made on the site so that’s the issue that started appearing. But to fix this as I said that you have to use the same size product images on your site. Find a picture on a product that appears fine check the size of it and then try to use the same size images on the products.

    Furthermore, In the XSTORE >> Theme Options >> WooCommerce >> Product Images there is an option to set the product image sizes you can also check this option: https://postimg.cc/t7dJqh8Z

    Regards 8Themes Team.

    Avatar: cabwebdesign
    cabwebdesign
    Participant
    September 22, 2022 at 21:35

    Funny thing i just checked the page and it all seems to be ok now – https://www.loom.com/share/0ae367d9d52f4450b7890f07feb141db

    Avatar: Tony Rodriguez
    Tony Rodriguez
    Support staff
    September 23, 2022 at 05:45

    Hello, @Cabwebdesign,

    Sound’s Good!! 🙂 It might be the cache issue only.

    So it means your issue is resolved now?

    Regards 8Themes Team.

  • Viewing 14 results - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.Log in/Sign up

We're using our own and third-party cookies to improve your experience and our website. Keep on browsing to accept our cookie policy.